De Mansa

Dankzij de Mansa, ontwikkeld door Gambiaanse vrouwen in samenwerking met masterstudenten van de Technische Universiteit Delft, NL, kunnen we veilig koken in Afrikaanse gezinnen mogelijk maken. Dit betekent minder voortijdige sterfgevallen, vooral onder vrouwen en kinderen. De Mansa is betaalbaar en efficiënt. Het ontwerp minimaliseert de rook- en roetemissies, waardoor de luchtkwaliteit in huis aanzienlijk verbetert. Bovendien is de Mansa duurzaam en energiezuinig, dat op langere termijn kosten bespaart.

Unieke Samenwerking

Door de unieke samenwerking tussen Gambiaanse vrouwen en masterstudenten van TUDelft is de Mansa niet alleen innovatief sterk en duurzaam ontworpen maar ook vanuit directe inzichten van de eindgebruiker.

Betaalbaar en duurzaam

De Mansa is makkelijk te produceren waardoor het een tastbare en goedkope oplossing biedt voor het onveilig koken in Afrikaanse huishoudens. We streven ernaar om mensen bewust te maken van de gezondheidsrisico’s van koken op open vuur en hen te helpen de overstap te maken naar veiliger en schonere alternatieven.

Lokale betrokkenheid

We werken nauw samen met Gambiaanse vrouwen, waardoor ze de mogelijkheid hebben om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en economische kansen te creëren. Dit is een essentieel onderdeel van onze missie om gemeenschappen te versterken en duurzame verandering teweeg te brengen.

Specificaties van

De Mansa