Onze Impact

Waar wij nu staan

In de keukens van Afrikaanse gezinnen heeft de MANSA fornuis een transformerende golf van veiligheid en welzijn teweeggebracht. Met trots kunnen we melden dat momenteel 880 gezinnen in twee landen de MANSA stoof ervaren.

Deze innovatieve fornuis heeft niet alleen de manier waarop gezinnen koken veranderd, maar heeft ook een diepgaande impact gehad op hun algehele levenskwaliteit. Voorheen werden keukens getekend door de rook en gevaarlijke brandstoffen van open vuur, wat niet alleen de gezondheid schaadde, maar ook levens in gevaar bracht. Gezinnen kunnen genieten van gezond eten, zonder de dreiging van schadelijke rook. 

De 880 gezinnen die al profiteren van de MANSA stoofpot vormen slechts het begin van een bredere beweging naar een gezondere, veiligere kookervaring in Afrikaanse gemeenschappen. Samen streven we naar een toekomst waarin in elke keuken veilig gekookt wordt en de negatieve impact van koken op open vuur geminimaliseerd wordt.


Onze Impact

De impact van 1 MANSA stoof

Naast de gezondheid en welzijn van individuen in Afrikaanse landen, heeft de MANSA stoof een bredere impact die zich uitstrekt tot lokale gemeenschappen en het milieu. De constructie van de Stichting MANSA gaat hand in hand met het stimuleren van lokale werkgelegenheid en het bevorderen van economische groei. Ons streven naar lokale productie en verkoop door lokale jongeren creëert niet alleen duurzame werkgelegenheid, maar versterkt ook de lokale economieën.

 

Door de MANSA stoof als een lokaal product te vervaardigen en te verspreiden, geven we jonge ondernemers en ambachtslieden de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen en een actieve rol te spelen in de groei van hun eigen gemeenschappen. Hiermee ontstaat een kettingreactie van positieve impact: van het trainen van lokale talenten tot het ondersteunen van opkomende bedrijven.

 

Daarnaast draagt de MANSA stoof bij aan het mondiale milieubehoud. Door efficiënter koken mogelijk te maken, bespaart elke MANSA stoof één ton aan CO2-uitstoot in vergelijking met koken op open vuur. We zijn vastbesloten om niet alleen gezondere huishoudens en bloeiende gemeenschappen te bevorderen, maar ook een duurzame bijdrage te leveren aan het wereldwijde klimaat. Samen bouwen we aan een toekomst waarin de vlam van welzijn, werkgelegenheid, groei en milieubewustzijn zich verspreidt over heel Afrika.” 

Onze Impact

De toekomst met MANSA

Stichting MANSA omarmt drie ambitieuze millenniumdoelen als onze leidraad voor impact en vooruitgang. Deze doelen bepalen onze visie en inspireren ons om een meetbare verandering teweeg te brengen in de gemeenschappen die we dienen. Om deze doelen te verwezenlijken, hebben we onszelf een heldere mijlpaal gesteld: het verkopen van 100.000 MANSA stoofpotten per jaar.

 

sdg

Gezondheidstransformatie:

Ons eerste millenniumdoel richt zich op het bevorderen van gezondheidstransformatie binnen Afrikaanse huishoudens. We streven ernaar om de levenskwaliteit te verbeteren door 100.000 gezinnen toegang te geven tot de MANSA stoof, waardoor de schadelijke effecten van open vuur worden geminimaliseerd en gezinnen kunnen genieten van veilige en gezonde kookomstandigheden.

Economische Empowerment:

Ons tweede doel is gericht op economische empowerment. Door 100.000 MANSA stoofpotten per jaar te verkopen, streven we ernaar lokale werkgelegenheid te stimuleren en economische groei te bevorderen. Deze stoofpotten worden lokaal vervaardigd en verkocht door lokale jongeren, wat niet alleen duurzame arbeidskansen creëert, maar ook bijdraagt aan de ontwikkeling van veerkrachtige gemeenschappen.

Milieubewustzijn en CO2-reductie:

Ons tweede doel is gericht op economische empowerment. Door 100.000 MANSA stoofpotten per jaar te verkopen, streven we ernaar lokale werkgelegenheid te stimuleren en economische groei te bevorderen. Deze stoofpotten worden lokaal vervaardigd en verkocht door lokale jongeren, wat niet alleen duurzame arbeidskansen creëert, maar ook bijdraagt aan de ontwikkeling van veerkrachtige gemeenschappen.

Met jouw steun kunnen we deze doelen realiseren en een blijvende impact creëren in Afrikaanse gemeenschappen. Wil je deel uitmaken van deze beweging naar gezondheid, economische welvaart en milieubewustzijn? Doe vandaag nog mee en help ons bouwen aan een toekomst waarin de MANSA stoof een symbool wordt van positieve verandering op meerdere fronten. Samen maken we een verschil!”