Bouw mee aan het

Mansa Warehouse

Om schoon koken in Gambia verder mogelijk te maken bouwen wij samen met onze lokale distributeur aan een verbouwing van zijn magazijn. Samen willen we een winkel realiseren waar mensen de stoof kunnen bekijken en testen. De Store / Warehouse zorgt voor uitstraling en verdere naamsbekendheid van MANSA en maakt dat we de voorraad stoofs veilig kunnen opslaan.
Op termijn (3-5 jaar) willen wij de assemblage van stoofs lokaal in Gambia plaats laten vinden. De investering in het warehouse is hier mede op gericht. Met de MANSA Store en uitbreiding van de distributie dragen we naast verdere verspreiding van de stoof daarmee bij aan werkgelegenheid.

Het doel van deze aanvraag is om samen met een crowd funding project onder particulieren de investering in de MANSA Store / Warehouse te financieren hetgeen in totaal neerkomt op een bedrag van € 15.000,-.

Wilt u meer weten over ons plan? Bekijk dan het projectplan!
Helpt u mee? Met een kleine bijdrage maakt u een groot verschil!

Waarom Mansa?

“Je moet de relatie tussen vrouwen en het vuur begrijpen om het probleem van koken op open vuur op te lossen”

Wilt u meer weten?

Veelgestelde vragen

Graag leggen wij transparant verantwoording af over de besteding van uw bijdrage. Hierbij treft u mogelijke vragen aan. Heeft u nog aanvullende vragen? Schroom niet om dan contact met ons op te nemen.

Contact

Wat zijn de voordelen van een Mansa stoof?

De Mansa stoof:

- Kookt twee keer zo snel ten opzichte van koken op open vuur
- Bespaart tot 50% van de brandstof en daarmee een reductie van één ton CO² uitstoot realiseert in vergelijking tot koken op open vuur
- Vermindert de luchtvervuiling binnenshuis met 90%
- Zorgt voor een drastische vermindering van brandwonden onder kinderen
- Creëert banen in Afrika door gebruik en lokale verkoop van de stoof.

Heeft Mansa een ANBI status?

Jazeker. De giften aan Mansa zijn aftrekbaar voor de Belastingdienst vanwege het ANBI-kenmerk van de Belastingdienst. Meer info is hier te vinden.

Hoe wordt er gerapporteerd over dit project?

Default AnswerVia onze berichten op social media communiceren wij over bouw van de MANSA Store / Warehouse alsmede de stoofs vanaf bestelling tot de ingebruikname bij de gezinnen. Via blogs en vlogs maakt u bovendien ook kennis met gebruikers en delen zij hun ervaringen met de Mansa stoof.

Graag leggen wij transparant verantwoording af over de besteding van uw bijdrage. Dit doen wij desgewenst in een schriftelijk verslag met financiële verantwoording over de besteding van uw bijdrage. Dit verslag verstrekken wij zodra de verbouwing gereed is. Naar onze huidige verwachting is dit in het najaar van 2024.