De missie van Mansa:

Wij dromen van een wereld waarin iedereen veilig en gezond kookt

In een Afrikaans dorp wordt binnen in de hutten drie keer per dag op een knapperend houtvuurtje de maaltijd bereid. Vrouwen roeren uren in de kookpot, omringd door kinderen die hout hebben gesprokkeld van het land. Zie je het voor je? Eeuwenlang wordt dit al zo gedaan; van generatie op generatie. Het lijkt een mooi plaatje. Maar de werkelijkheid is anders.

In veel delen van de wereld, vooral in Afrika, vertrouwen miljoenen mensen nog steeds op open vuur om hun maaltijden te bereiden. Dit zorgt voor verwoestende gevolgen: CO2-uitstoot vervuilt niet alleen de lucht, maar veroorzaakt ook ernstige gezondheidsproblemen, brandwonden en tragische vroegtijdige sterfgevallen, vooral onder vrouwen en kinderen.

Het kan ook anders:

Wij dromen van een wereld waarin iedereen veilig en gezond kookt

Bouw mee aan de

Mansa Warehouse & Store

Met jouw hulp kunnen we deze stap verder zetten. Samen bouwen we aan het Mansa Warehouse & Store. Een droge, veilige plek voor de opslag van onze stoofs en tegelijkertijd een winkel waar de vrouwen de stoof kunnen zien en uitproberen. Door bij te dragen aan ons crowdfundingproject maak je schoner koken mogelijk in duizenden Afrikaanse gezinnen. Jouw kleine bijdrage maakt een groot verschil voor de toekomst van duizenden mensen in Gambia.

Doe jij mee?
Wil je meer weten over onze ideeën en hoe we werken? Bekijk ons projectplan en word onderdeel van de verandering die wij voor ogen hebben. Samen kunnen we een wereld creëren waarin de blauwe rook plaatsmaakt voor de belofte van een schonere, gezondere toekomst. Maak zelf het verschil. Doe vandaag nog mee en doneer wat je kan missen.

Wilt u meer weten?

Veelgestelde vragen

Graag leggen wij transparant verantwoording af over de besteding van uw bijdrage. Hierbij treft u mogelijke vragen aan. Heeft u nog aanvullende vragen? Schroom niet om dan contact met ons op te nemen.

Contact

Wat zijn de voordelen van een Mansa stoof?

De Mansa stoof:

- Kookt twee keer zo snel ten opzichte van koken op open vuur
- Bespaart tot 50% van de brandstof en daarmee een reductie van één ton CO² uitstoot realiseert in vergelijking tot koken op open vuur
- Vermindert de luchtvervuiling binnenshuis met 90%
- Zorgt voor een drastische vermindering van brandwonden onder kinderen
- Creëert banen in Afrika door gebruik en lokale verkoop van de stoof.

Heeft Mansa een ANBI status?

Jazeker. De giften aan Mansa zijn aftrekbaar voor de Belastingdienst vanwege het ANBI-kenmerk van de Belastingdienst. Meer info is hier te vinden.

Hoe wordt er gerapporteerd over dit project?

Default AnswerVia onze berichten op social media communiceren wij over bouw van de MANSA Store / Warehouse alsmede de stoofs vanaf bestelling tot de ingebruikname bij de gezinnen. Via blogs en vlogs maakt u bovendien ook kennis met gebruikers en delen zij hun ervaringen met de Mansa stoof.

Graag leggen wij transparant verantwoording af over de besteding van uw bijdrage. Dit doen wij desgewenst in een schriftelijk verslag met financiële verantwoording over de besteding van uw bijdrage. Dit verslag verstrekken wij zodra de verbouwing gereed is. Naar onze huidige verwachting is dit in het najaar van 2024.